Toerisme Voorkempen | Kerkstraat 24, 2970 's-Gravenwezel | open alle werkdagen van 10 - 12 uur (behalve woensdag) | 03 685 34 21 | toerisme@voorkempen.be | BE60 9795 4695 0770

Trage Wegen

Schilde - Schans

Lengte: 6,8 km
Lusvormig
Vertrek/eindpunt: Parking van Aldi, Turnhoutsebaan 472, Schilde

Deze route brengt jullie opnieuw door een stukje natuur op het grondgebied van Schilde. Onmiddellijk na het vertrek wandel je door een rustige wijk van Schilde om daarna een ganse tijd te genieten van ‘trage wegen’.

 

's-Gravenwezel - Hertebos

Lengte: 7.2 km, lusvormig

Vertrek- en eindpunt: Parking achter de Sint Catharina Kerk te ’s-Gravenwezel

De wandeling leidt je eerst via rustige straten door een paar wijken van 's-Gravenwezel om vervolgens een tijdje de loop van het "Klein Schijn" te volgen. Een klein stukje door de Smisheide-wijk leidt je naar het bos rond het "Hof ter Linden" om tot slot via nog een paar residentiële wijken terug naar je vertrekpunt te stappen.

Het kaartje en de wegbeschrijving kan je hieronder downloaden:

 

Schilde - Schilde Bergen

Lengte: 6 km, lusvormig

Vertrek- en eindpunt:  OLV Hemelvaartkerk - Schilde Bergen

De wandeling leidt je eerst door een paar residentiële wijken van Schilde en vervolgens langs het waterzuiveringsstation om tot slot via nog een paar residentiële wijken terug naar je vertrekpunt te stappen.

Het kaartje en de wegbeschrijving kan je hieronder downloaden:

 

Schilde - Schijnvallei

Lengte: 5 km, lusvormig

Vertrek- en eindpunt: hoek van de Kasteeldreef en het Kerkplein te Schilde

De wandeling leidt je eerst een stukje door de oude dorpskern van Schilde en vervolgens voor een stuk door het natuurdomein 'de Pont'. Tot slot ga je via een residentiële wijk terug naar je vertrekpunt.

Het kaartje en de wegbeschrijving kan je hieronder downloaden:

 

Wijnegem - Fietsstraten en trage wegen wandeling

Lengte: 7 km, lusvormig

Vertrek- en eindpunt: Marktplein te Schilde

De wandeling leidt je eerst een stukje door de oude dorpskern van Wijnegem en vervolgens via een aantal fietsstraten en het gemeentepark terug naar je vertrekpunt.

Het kaartje en de wegbeschrijving kan je hieronder downloaden:

 

Wijnegem - Wijnegemhof

Lengte: 6,5 km, lusvormig

Met deze wandeling ontdek je de natuur van Wijnegem.

Je doorkruist het park Wijnegemhof, bewandelt de als fietsstraat ingerichte Kasteeldreef en ontdekt bospaadjes waarvan je waarschijnlijk het bestaan niet wist. Een kort stukje via de Oelegemsteenweg brengt je naar de Waterhoek om tot slot terug de weg naar het park te zoeken waar je de gerestaureerde Jan Vlemincktoren kan bewonderen.

Het kaartje en de wegbeschrijving kan je hieronder downloaden: