Toerisme Voorkempen | Kerkstraat 24, 2970 's-Gravenwezel | open alle werkdagen van 10 - 12 uur (behalve woensdag) | 03 685 34 21 | toerisme@voorkempen.be | BE60 9795 4695 0770

Activiteiten Toerisme Voorkempen

Toerisme Voorkempen biedt een platform voor informatie over toeristische-, culturele-; wandel- en fiets-evenementen.

Wil u graag een van uw gratis evenementen laten vermelden? Stuur een mailtje naar toerisme@voorkempen.be met de nodige informatie (datum en uur, titel van het evenement, soort van het evenement, beschrijving of agenda, locatie, desgevallend begeleidende foto, enz...).

Hier worden per gemeente de door Toerisme Voorkempen georganiseerde activiteiten vermeld of evenementen waar Toerisme Voorkempen bij betrokken en/of aanwezig is met een infostand. Op zulke infostand is een waaier van toeristische brochures gratis of mits betaling beschikbaar en er kan daar uiteraard ook alle info bekomen worden over de toeristische troeven van de regio Voorkempen.

Voor activiteiten binnen de gemeenten waarbij Toerisme Voorkempen niet rechtstreeks betrokken is verwijzen we naar het menu "Activiteiten in de regio""

 

Fietsfotozoektocht

Wanneer 1 mei 2023 tot 24 september 2023
Waar Schilde, 's-Gravenwezel, Zoersel, Halle
Regio Rondom de Voorkempen

Ook dit jaar is Toerisme Voorkempen met zijn vrijwilligers erin geslaagd voor hun traditionele fietstocht een mooie route uit te stippelen langs rustige straten en fietswegen.

De fotozoektocht blijft jaarlijks meer dan duizend mensen uit alle hoeken van het land naar de streek lokken. Het feit dat iedere inzender van het antwoordenblad een prijs wint is een extra bij dit leuk dagje uit in de Antwerpse Voorkempen.

De route vertrekt aan het gemeentehuis van Schilde en leidt via de Picardie-wijk naar het fort van ‘s-Gravenwezel. Van daar uit gaat het langs de rand van Zoersel naar Halle, om dan via de Liefkenshoek en het Sniederspad stilaan terug te keren naar het vertrekpunt. Onderweg leveren enkele van onze sponsors hun bijdrage om jullie een aangename dag aan te bieden, waardoor je de 6€ inschrijving per antwoordenblad reeds grotendeels vergoed krijgt.

Vertrek/eindpunt: Gemeentehuis Schilde

Alle informatie (waar zijn de formulieren te verkrijgen, enz...) vindt u hier.

trage zomer wandelfotozoektocht

Wanneer 21 juni tot 20 september 2023
Waar Vertrek/eindpunt: Aan Bistro Gilles, Gillès de Pélichylei 2, ‘s-Gravenwezel
Regio Schilde-'s-Gravenwezel

Met élk seizoen méér dan 1200 downloads, (de lente-editie 2023 meer dan 1500 keer) en telkens meer dan 120 inzendingen, mogen de gratis trage wandel fotozoektochten van Toerisme Voorkempen die plaats vinden in de gemeenten Schilde, ‘s-Gravenwezel en Wijnegem zeker een succes genoemd worden.
De 9e versie, de zomer-editie 2023, brengt de deelnemers in ‘s-Gravenwezel voor een eerder korte maar zeer rustige wandeling in de omgeving van het kasteel.

Lengte: 4,6 km
Vertrek/eindpunt: Aan Bistro Gilles, Gillès de Pélichylei 2, ‘s-Gravenwezel

Het pakket met alle nodige informatie kan gratis gedownload worden van 21 juni 2023 tot 19 september 2023
van https://www.voorkempen.be/trage-wandelzoektochten

Een papieren versie (2€ per pakket) kan alleen verkregen worden mits afhaling in ons kantoor te ‘s-Gravenwezel op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10u tot 12u

Inwandeling "Conscience in Schilde"-wandeling

Wanneer 22/10/2023 - 13u30
Waar Heemhuis Scilla, Alfons Van den Sandelaan 4 - Schilde
Regio Schilde-'s-Gravenwezel

Uit de uitgave "Hendrik Conscience en Schilde" door Frank Van Konnegem en uitgegeven door de Heemkundige Kring Scilla in 2012 kunnen we afleiden dat Conscience meerdere malen in de Kempen en ook Schilde verbleef.
Omwille van de 140e verjaardag van zijn overlijden wil Toerisme Voorkempen door middel van een beschreven wandeling de aandacht vragen voor de man "die zijn volk leerde lezen".
Op 22/10/2023 kunnen we u met de medewerking van de Heemkundige Kring Scilla de officiële inwandeling aanbieden.

Tijdens de wandeling laten maak je kennis met plaatsen in Schilde die een rol speelden in het leven van Conscience.
Onderweg verzorgt Scilla met de gepaste omkadering, anekdotes uit Conscience’s verblijf in Schilde

Deelname aan de wandeling is gratis.

Halloweenwandeling

Wanneer 31 oktober 2023
Waar Koninklijke Voetbalclub Wijnegem
Regio Wijnegem

Uitslag van de fietsfotozoektocht

Wanneer 24 november 2023
Waar Werf 44 te Schilde
Regio Schilde-'s-Gravenwezel

Trage winter wandelfotozoektocht (gratis) - TOERISME VOORKEMPEN

Wanneer 21 december 2023 tot 20 maart 2024
Waar Nog te bepalen

Tuinkriebels 2024

Wanneer Zaterdag 4 en zondag 5 mei 2024
Waar Vrieselhof - Oelegem
Regio Rondom de Voorkempen

De jaarlijkse plantenmarkt en tuinbeurs is intussen een referentie bij de liefhebbers. 12 jaar al staat Tuinkriebels garant voor veel planten en gedeelde passie voor de tuin.

Ook in 2024 is Toerisme Voorkempen aanwezig op Tuinkriebels.
Naar gewoonte kan je die datum de deelnemingspakketten voor onze jaarlijkse fietsfotozoektocht aanschaffen, naast allerlei folders en informatie betreffende Schilde; 's-Gravenwezel en Wijnegem.