Toerisme Voorkempen | Kerkstraat 24, 2970 's-Gravenwezel | open alle werkdagen van 10 - 12 uur (behalve woensdag) | 03 380 16 84 (nieuw nummer) | toerisme@voorkempen.be | BE60 9795 4695 0770

Activiteiten Toerisme Voorkempen

Toerisme Voorkempen biedt een platform voor informatie over toeristische-, culturele-; wandel- en fiets-evenementen.

Wil u graag een van uw gratis evenementen laten vermelden? Stuur een mailtje naar toerisme@voorkempen.be met de nodige informatie (datum en uur, titel van het evenement, soort van het evenement, beschrijving of agenda, locatie, desgevallend begeleidende foto, enz...).

Hier worden per gemeente de door Toerisme Voorkempen georganiseerde activiteiten vermeld of evenementen waar Toerisme Voorkempen bij betrokken en/of aanwezig is met een infostand. Op zulke infostand is een waaier van toeristische brochures gratis of mits betaling beschikbaar en er kan daar uiteraard ook alle info bekomen worden over de toeristische troeven van de regio Voorkempen.

Voor activiteiten binnen de gemeenten waarbij Toerisme Voorkempen niet rechtstreeks betrokken is verwijzen we naar het menu "Activiteiten in de regio""

 

Begeleide rondleiding in Domein Schildehof - "Herfst en paddestoelen"

Wanneer 20-10-2024 14u
Waar Ingang Schildehof, Bellevuedreef, Schilde
Regio Schilde-'s-Gravenwezel

Onder leiding van ervaren natuur-gidsen van de Vereniging voor Milieu-educatie Provincie Antwerpen maken we een wandeling door het Schildehof met als thema "Herfst en paddestoelen). De gidsen kennen de geschiedenis van dit gemeentelijk domein en laten je kennismaken met de mooie natuur in de herfst.

Tuinkriebels 2024

Wanneer Zaterdag 4 en zondag 5 mei 2024
Waar Vrieselhof - Oelegem
Regio Rondom de Voorkempen

De jaarlijkse plantenmarkt en tuinbeurs is intussen een referentie bij de liefhebbers. 12 jaar al staat Tuinkriebels garant voor veel planten en gedeelde passie voor de tuin.

Ook in 2024 is Toerisme Voorkempen aanwezig op Tuinkriebels.
Naar gewoonte kan je die datum de deelnemingspakketten voor onze jaarlijkse fietsfotozoektocht aanschaffen, naast allerlei folders en informatie betreffende Schilde; 's-Gravenwezel en Wijnegem.

Gemeentelijke dropping

Wanneer Weekend 9-10 augustus 2024
Waar ?
Regio Schilde-'s-Gravenwezel

De dropping is georganiseerd door de gemeente Schilde, in samenwerking met Toerisme Voorkempen, heemkundige kring Scilla, heemkundige kring De 3 Rozen en muziekcollectief De Krikskes.