Toerisme Voorkempen | Kerkstraat 24, 2970 's-Gravenwezel | open alle werkdagen van 10 - 12 uur (behalve woensdag) | 03 380 16 84 (nieuw nummer) | toerisme@voorkempen.be | BE60 9795 4695 0770

Brochures, Publicaties en Fietsfotozoektocht bestellen

Pakket "Wandelingen voor minder mobielen en ouderen"

Reeds jarenlang stippelen de vrijwilligers van Toerisme Voorkempen ook wandeling uit in de regio. Ondertussen worden 11 van die uitgestippelde wandelingen aangeboden in ons pakket “Wandelingen in de Voorkempen”. De aard en vooral lengte van die wandelingen is echter minder geschikt voor minder mobiele deelnemers.

Vandaag mogen we jullie dus dit nieuwe wandelpakket “ Wandelingen voor mindermobielen en ouderen” voorstellen. Het pakket bevat de volgende wandelingen: Het Sluizenpad te Wijnegem, Het Fietsstratenpad te Wijnegem, Het Rustenborgpad te Wijnegem, De Caterswandeling te ‘s-Gravenwezel en de Picardiewandling te Schilde. De wandelingen zijn tussen 3 en 5 km lang en elke brochure bevat een duidelijke wegbeschrijving en kaartje met de weg en de hoogteverschillen.

+ verzendkost binnen België: € 1,10

€ 2,00

Postkaarten 's-Gravenwezel

Set van 8 postkaarten van 's-Gravenwezel.

1€ voor de complete set

+ verzendkost binnen België: € 1,10

€ 1,00

Fietsnetwerk Kempen

Groter, veiliger en aantrekkelijker: dat is het fietsnetwerk Kempen anno 2017. Daarvoor zorgen onder meer 100 kilometer nieuwe trajecten en 50 extra knooppunten. Met behulp van de nieuwe fietskaart stippel je een deugddoende trip of vakantie uit. Het fietsknooppuntennetwerk in de Kempen serveert je eindeloos fietsplezier. Het netwerk telt ruim 2.000 kilometer prima fietspaden en maakt gebruik van de allermooiste trajecten. De twintig inrijpunten op de kaart vormen prima vertrekplaatsen. Ook de langeafstandsroutes en doorsteken via de fietsostrades staan erop aangeduid.

+ verzendkost binnen België: € 2,20

€ 9,95

de Merode Wandelnetwerk

Wat een cadeau van de familie de Merode...

1500 hectare fantastische natuur, verdeeld over negen gemeenten op het kruispunt van de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg.
Welkom in Landschapspark de Merode, een gedroomd wandeldecor!

Hier lopen de vlakke Kempen naadloos over in het heuvelachtige Hageland. Rijgen de Grote Nete en de Demer de fotogenieke plaatjes aan elkaar. En bots je tussen het groen op bijzonder erfgoed: van stemmige dorpspleintjes en molens tot machtige kastelen en abdijen.

Vooral de natuur steelt de show. Je stapt afwisselend door bossen en duinen, vennen en heide, graslanden en moerassen.

Wandelnetwerk de Merode - 700 kilometer zorgvuldig uitgekozen wandelpaden langs knooppunten - verbindt voor jou alle prinsheerlijke plekjes.

Veel plezier alvast!

Het pakket bevat 2 kaarten: het Noordelijk deel en het Zuidelijk deel. Verder zijn o.a. zes suggesties voor lusvormige wandelingen opgenomen.

+ verzendkost binnen België: € 3,30

€ 9,95

Het Grote Netewoud Wandelnetwerk

Het Grote Netewoud,
wandelen langs de Grote Nete

 • Tien natuurgebieden - goed voor ca 1120ha (beheerd door Agentschap Natuur en Bos en Natuurpunt) - langs de oevers van de Grote Nete
 • Variatie troef: van moerassige bossen tot metershoge zandduinen
 • Thuisbasis voor bevers, kleurrijke vogels en bijzondere insecten
 • Uitblazen in het bezoekerscentrum of op een gezellig terras
 • Het wildernisgevoel in Vlaanderen.

+ verzendkost binnen België: € 3,30

€ 8,00

In het land van Stille Waters Wandelnetwerk

Hoofdrolspelers tijdens je wandeling in het land van Stille Waters? De machtige Schelde, de gepassioneerde veerman- of vrouw en het adembenemende landschap. Het netwerk combineert 270 km wandelpaden in Bornem, Puurs, Sint-Amands, Hamme, Dendermonde, Buggenhout en Malderen.

De drukte van elke dag lijkt mijlenver weg. Water daarentegen is overal. Op de autovrije dijkwegen van Schelde, Dender en Rupel is het heerlijk wandelen.

Vanop het water oog het landschap extra mooi. Een overzetbeurt met de veerboot vormt een zalig tussendoortje. Nergens vind je zoveel veerdiensten als hier. Bovendien gratis, het hele jaar door.

De combinatie van getijdenwerking en zoet rivierwater creëert bijzondere natuur. 'Stil water' verwijst naar het moment van complete rust tussen eb en vloed.

Hier en daar duiken sprookjesachtige kastelen en imposante forten op. Verder ontdek je charmante dorpjes, een stiltegebied - inclusief hangmatten! - en streekmusea over het leven op en bij het water. Geen wonder dat kunstenaars hier volop inspiratie vinden.

Na je wandeling smaken een frisse Duvel en een dampend bord paling in 't groen extra lekker... Voor meer toeristische informatie, gezellig drinken, lekker eten of een zacht bed kan je terecht bij onze toeristische ambassadeurs en Wandelaars Welkom-cafés.

+ verzendkost binnen België: € 3,30

€ 8,00

Kempense Beemden Wandelnetwerk

Van Broekgracht over Oude Dijkloop tot Platte Beek: haal je laarzen uit de kast als je wandelnetwerk Kempense Beemden in Grobbendonk, Lille, Vorselaar en Zandhoven (325 km) verkent!
Beemden? De naam verwijst naar het vlakke, waterrijke decor waarin je stapt. Naast de fotogenieke rivieren Kleine Nete en Aa slingeren talloze grachten en beken zich door het landschap.
In de buurt van de waterlopen bots je op natte graslanden: beemden. Een typisch beemdenlandschap bestaat uit natte wei- en hooilanden, broekbossen en rietkragen. Houten vlonderpaden, bruggetjes en stapstronken houden je voeten droog.
Een vochtige bodem trekt specifieke fauna en flora aan. In het voorjaar bieden de graslanden een kleurrijk schouwspel, met lentebloeiers zoals pinksterbloem. Je vindt er zeldzame dieren als kleine modderkruiper of rivierdonderpad. En de talrijke wilgenbomen zuigen tot honderden liters water per dag op.

Verder ontdek je tijdens je wandeling stemmige dorpjes en molensites. Een kasteel dat lijkt weggelopen uit een sprookjesfilm of een bos waar de Brabantse hertogen ooit grootse jachtpartijen hielden.
Probeer zeker een van de suggestielussen uit, waaronder het natuurpark Lovenhoek, 'wandeling van het jaar' in 2017.

Voor service, streeklekkers én sfeer kun je onderweg terecht bij de Wandelaars Welkom-horecazaken.


+ verzendkost binnen België: € 3,30

€ 8,00

Kempense Heide Wandelnetwerk

Purperen heidebloempjes? Natuurlijk, maar ook uitgestrekte vennen, imposante zandduinen, grazende schapen én een driesterrenstiltegebeid. Idyllische plaatjes te over in Grenspark Kalmthoutse Heide, een van de meest tot de verbeelding sprekende Kempense landschappen. Mooi om naar te kijken, maar vooral plezant om te voet te verkennen. Zeker als je de uitkijktoren bij het Stappersven beklimt. Een dierenkoffer met spelletjes en puzzels oppikt bij De Vroente. En een lekkere picknick - inclusief geheime code! - bestelt. Wandelnetwerk Kempense Heide telt meer fraaie heidegebieden. Ze staan op de kaart aangeduid met een paars bloempje. Check de legende. Op het einde van de zomer kleurt de heide dieppurper. Een magisch moment tijdens je wandeling!

Verder veel variatie op dit netwerk. Het ene moment doorkruis je kasteelparken vol eindeloze dreven en sfeervolle hoekjes. Elders bots je op forten, bunkers en zelfs loopgraven uit de Eerste Wereldoorlog. Geniet ook van de fijne extraatjes, zoals een wereldberoemde bloementuin, ijsjes van superverse hoevemelk of originele cadeautjes voor de thuisblijvers uit een abdijwinkel. Wandelnetwerk Kempense Heide omvat 575 kilometer wandelpaden in de gemeenten Brasschaat, Brecht, Essen, Kalmthout, Kapellen, Stabroek en Wuustwezel. Ze sluiten naadloos aan op de routes van wandelnetwerk Kempense Kolonies en het netwerk in Noord-Brabant (NL).

Benieuwd? Probeer zeker de suggestielussen uit. Kom herinneringen maken in de Kempen!

+ verzendkost binnen België: € 3,30

€ 8,00

Kempense Heuvelrug Wandelnetwerk

Wandelnetwerk Kempense Heuvelrug leidt je langs verschillende beschermde landschappen en waardevolle biotopen. Op die manier maak je kennis met de rijke fauna en flora ven het gebied.

 • Het Peertsbos
 • Olens broek - Langendonk
 • Witte Bergen
 • Hoge Mouw
 • Prinsenpark
 • De Kleine Nete en de Netevallei
 • Witte Netevallei

+ verzendkost binnen België: € 3,30

€ 8,00

Kempense Hoven Wandelnetwerk

Wandelnetwerk Kempense Hoven serveert 460 kilometer wandelplezier langs de ‘hoven van playsantie’: de voormalige buitenverblijven van rijke burgers in de stad Antwerpen.

Hier vind je een boeiende mix van erfgoed en natuur, van betoverende kasteeldomeinen en serene abdijen tot beschermde natuurgebieden. Je wandelt langs de militaire verdedigingslinie van forten en bunkers rond Antwerpen en kan royaal nagenieten in een sfeervol café of op een gezellig terras.

Wat is er veranderd:

 1. Er zijn 5 prachtige suggestielussen uitgewerkt, waaronder een toffe lus voor kinderen en een drempelvrije lus.
 2. Er is 75 km netwerk toegevoegd plus 6 Kastelen (Hoven) die voordien niet in het netwerk zaten.
 3. Er zijn grote uitbreidingen in de gemeenten Schoten, Wijnegem, St-Lenaarts, Vosselaar met extra verbindingen naar de rondom liggende wandelnetwerken.
 4. Het park van Wijnegem en de sluizen is toegevoegd, het park van Schoten met kasteel, alsook ‘kasteel Kijkuit’ en ‘kasteel Pulhof’.
 5. De Villers met rondom unieke villawijken, natuurgebied, kanalen en extra lussen in ‘Park Vorderstein’ ( in de top 10 van mooiste parken van de wereld)
 6. Er is een extra traject door ‘domein Vrieselhof’ met verbinding naar het fort via vlonderpad te Oelegem.
 7. In 's-Gravenwezel is er een nieuwe verbinding door het park van ‘Kasteel Hof ter Linden’.

+ verzendkost binnen België: € 3,30

€ 8,00

Kempense Kolonies Wandelnetwerk

Een mix van natuur, erfgoed en verhalen: dat wacht je op je wandeling door de voormalige landloperskolonies van Wortel en Merksplas.

Samen met vijf Nederlandse Koloniën stonden ze aan de wieg van het moderne denken over armoedezorg en het geloof in een maakbare samenleving. In 1822 arriveerden de eerste behoeftige gezinnen in de Vrije Kolonie van Wortel. Twee jaar later ginden 'beroepsbedelaars' verplicht aan de slag in de Onvrije Kolonie van Merksplas. Het ging om een vooruitstrevend en grootschalig sociaal experiment: de landlopers zetten de woeste grond om in een rijk en afwisselend landschap. De kaarsrechte dreven waarin je stapt, weerspiegelen de tucht en orde die er vroeger heersten.

Sinds 1993 is landloperij in België niet langer strafbaar. Beide Koloniën - samen ruim 1000 ha - zijn intussen als landschap beschermd, de meeste gebouwen alsmonument. Onder voorzitterschap van Kempens Landschap werken diverse partners aan de herbestemming en de verdere ontsluiting.

Ontdek ditboeiende verhaal in het bezoekerscentrum Kolonie 5-7 in Merksplas. Wil je meer weten over de natuur en de kolonies, ga dan naar bezoekerscentrum De Klapekster in Wortel. Op www.kolonie57.be vindt je alle info voor beide kolonies terug. Of download de Kolonie-app, gratis beschikbaar in Google Play en de App Store.

Geniet tijdens je wandeling van het uitbundige groen, de rust - Wortel-Kolonie is een officieel stiltegebied - en de vele fotogenieke plaatjes, zoals een schaapherder met zijn kudde;

Andere aanraders langs het wandelnetwerk Kempense Kolonies? De riviervalleien van Mark en Merkske, het stemmige begijnhof in Hoogstraten en de karaktervolle dorpjes in het grensgebied met Nederland.


+ verzendkost binnen België: € 3,30

€ 8,00

Kempens Landgoed Wandelnetwerk

Europese topnatuur in het Turnhouts Vennengebied. Een officieel stiltegebied in Landschap De Liereman. En gezonde lucht à volonté un het Gewestbos of Domeinbos Hoge Vijvers... Wandelnetwerk Kempens Landgoed serveert ruim 400 kilometer wandelplezier in Arendonk, Oud-Turnhout, Ravels en Turnhout.

Vandaag een geliefd wandeldecor, ooit een populair jachtgebied.
In de middeleeuwen bestond het Kempense landschap vooral uit uitgestrekte, open heidevlakten en vennen. Niet geschikt voor landbouw, wel om te jagen. Zo bouwden de hertogen van Brabant in Turnhout een imposant kasteel. De omgeving vormde een gedroomd jachtdomein.

Medio negentiende eeuwe trokken rijke industriëlen en adellijke families in de buurt van het kanaal Dessel-Turnhout landhuizen, villa's of heuse kasteeltjes op. De rust en het vele groen van de Kempen oefenden een extra aantrekkingskracht uit. De voorbije decennia leverden overheden en privé-organisaties heel wat inspanningen om die landgoederen te verwerven en te ontsluiten voor het publiek.

Je verkent ze met behulp van het knooppuntennetwerk. In de bezoekerscentra leer je meer over het decor van je wandeling. De horecazaken trakteren je op lekkere streekspecialiteiten.
Brei je aan je wandeling graag een nachtje middenin de natuur? Kampeer dan op de bivakzone in Arendonk of Poppel.

+ verzendkost binnen België: € 3,30

€ 8,00

Kempense Meren Wandelnetwerk

Al ooit dertig meter hoog boven een kruispunt van kanalen genoten van een adembenemend panorama?

Naast 270 km stapplezier in Dessel, Mol en Retie trakteert het wandelnetwerk Kempense Meren je op enkele bijzondere ontdekkingen..

Het Kempens Lake District: die omschrijving van de Molse regio klinkt niks overdreven. Tijdens het graven van de Kempense kanalen in de negentiende eeuw stootten arbeiders op een laag wit zand. De jarenlange ontginnng van het kwaliteitsvolle kwartszand creëerde een lappendeken van meren, vijvers en plassen. Nergens merk je dat beter dan bovenop de Sas4-toren in Dessel, waar drie kanalen elkaar kruisen.

Water speelt de hoofdrol. In populaire recreatiedomeinen waaronder het Zilvermeer en Campinastrand. In schitterende natuurgebieden als De Maat en Buitengoor, de favoriete pleisterplaats voor zeldzame vogels. En ook de mooiste terrasjes liggen aan de waterkant. Blaas even uit aan de watermolen te Retie, bij de fotogenieke vijvers in het Prinsenpark of tussen de boten van jachthaven Portaventura.

Probeer drie suggestielussen uit: een trip start bij de Sas4-toren in Dessel, een rondje langs de meren vanuit Ecocentrum De Goren in Mol en 'Boeren langs de Grote Gracht' in Retie.

Voor service, streeklekkers én sfeer kun je onderweg terecht bij Wandelaars Welkom-horecazaken.

+ verzendkost binnen België: € 3,30

€ 8,00

Kempense Netevallei Wandelnetwerk

Kempense Netevallei
Pallieteren langs de Nete

 • 365 kilometer wandelplezier langs de oevers van de Nete tussen Lier en Hulshout.
 • Weidse panorama's vanop de Netedijken
 • Eeuwenoude hoeves en kastelen ontdekken
 • Zorgeloos genieten als een echte Pallieter

De kaart bevat 4 suggestielussen, heel wat toeristische weetjes, praktische informatie voor de wandelaar en ‘lekkere’ suggesties voor onderweg.

+ verzendkost binnen België: € 3,30

€ 8,00

Wandelen in de Voorkempen

Bevat 10 wandelingen gespreid over Schilde, 's-Gravenwezel, Wijnegem en Schoten.

De volgende wandelingen zitten in het pakket:

 1. Dobbelhoevepad (9,5 km)
 2. Kastelenpad (8,5 km)
 3. Vogelzangpad (11,7 km, 2 verkortingen)
 4. Vordensteinpad (1 km, 3,5 km en 4,5 km)
 5. Koningshof-Berkenrodepad (6 km)
 6. Steynhoevepad (9,2 km)
 7. Albert Van Dyckpad (8 km)
 8. Jan Vleminckpad (10 km)
 9. Het Speelpad (11.7 km)
 10. Zilverreigerpad (5,5 km)
 11. Het Ertbruggepad (13 km)

+ verzendkost binnen België: € 3,30

 
€ 6,00

Nr 1 - Dobbelhoevepad

Deze wandeling maakt deel uit van de 11 wandelingen die gebundeld werden in het pakket "Wandelen in de Voorkempen" dat u hier kan bestellen voor 6€ + verzendkost

 • Vertrek: Dorpsplein - Schilde
 • Parking: Rond de kerk
 • Afstand: 9,5 km
 • Kleur: Geel
 • Karakter: Grotendeels natuurwandeling
 • Begaanbaarheid: Goed

+ verzendkost binnen België: € 1,10

€ 1,00

Nr 2 - Kastelenpad

Deze wandeling maakt deel uit van de 11 wandelingen die gebundeld werden in het pakket "Wandelen in de Voorkempen" dat u hier kan bestellen voor 6€ + verzendkost

 • Vertrek: Kerk Sint-Catharina - Kerkstraat
 • Parking: Pauwelslei (achter de kerk)
 • Afstand: 8,5 km
 • Kleur: Rood
 • Karakter: Natuurwandeling
 • Begaanbaarheid: Bij regenweer stevige stapschoenen

+ verzendkost binnen België: € 1,10

€ 1,00

Nr 3 - Vogelzangpad

Deze wandeling maakt deel uit van de 11 wandelingen die gebundeld werden in het pakket "Wandelen in de Voorkempen" dat u hier kan bestellen voor 6€ + verzendkost

 • Vertrek: Hoek Wijnegemsteenweg, 's-Gravenwezelsteenweg & Broekstraat (grens Wijnegem/ 's-Gravenwezel)
 • Parking: Aan de Taverne's
 • Afstand: 11,7 km (2 verkortingen zijn mogelijk)
 • Kleur: groen
 • Karakter: Natuurwandeling
 • Begaanbaarheid: Bij regenweer stevige stapschoenen gewenst

+ verzendkost binnen België: € 1,10

€ 1,00

Nr 4 - Vordensteinpad

Deze wandeling maakt deel uit van de 11 wandelingen die gebundeld werden in het pakket "Wandelen in de Voorkempen" dat u hier kan bestellen voor 6€ + verzendkost

 • Vertrek: Ingang van het park
 • Parking: Kopstraat
 • Afstand: 1 - 3,5 en 4 km
 • Kleur: ...... WIT: Wandeling 1 km,  - - - ROOD: Wandeling 3,5 km,  ___ Blauw: Wandeling 4 km (vanaf eind 2005)
 • Karakter: Natuurwandeling
 • Begaanbaarheid: Het park is begaanbaar met rol- en kinderwagen. Fietsers en honden niet toegelaten.

+ verzendkost binnen België: € 1,10

€ 1,00

Nr 5 - Koningshof-Berkenrodepad

Deze wandeling maakt deel uit van de 11 wandelingen die gebundeld werden in het pakket "Wandelen in de Voorkempen" dat u hier kan bestellen voor 6€ + verzendkost

 • Vertrek: Ruusbroeckplein-Koningshof
 • Parking: Kerk O.L.V. Koningin
 • Afstand: 6 km
 • Kleur: Paars
 • Karakter: Residentiële/landelijke wandeling
 • Begaanbaarheid: Zeer goed (geschikt voor minder-mobiele mensen)

+ verzendkost binnen België: € 1,10

€ 1,00

Nr 6 - Steynhoevepad

Deze wandeling maakt deel uit van de 11 wandelingen die gebundeld werden in het pakket "Wandelen in de Voorkempen" dat u hier kan bestellen voor 6€ + verzendkost

 • Vertrek: Waterstraat - Kroondreef (Schilde)
 • Parking: Kroondreef
 • Afstand: 9,2 km
 • Karakter: Natuur en residentieel
 • Begaanbaarheid: Stevig schoeisel aangewezen

+ verzendkost binnen België: € 1,10

€ 1,00

Nr 7 - Albert Van Dyckpad

Deze wandeling maakt deel uit van de 11 wandelingen die gebundeld werden in het pakket "Wandelen in de Voorkempen" dat u hier kan bestellen voor 6€ + verzendkost

 • Vertrek: Gemeentehuis Schilde
 • Parking: Gemeentehuis
 • Afstand: 8 km
 • Kleur: Zwart
 • Karakter: Dorp- en residentiewandeling
 • Begaanbaarheid: Zeer goed

+ verzendkost binnen België: € 1,10

€ 1,00

Nr 8 - Jan Vleminckpad

Deze wandeling maakt deel uit van de 11 wandelingen die gebundeld werden in het pakket "Wandelen in de Voorkempen" dat u hier kan bestellen voor 6€ + verzendkost

 • Vertrek: Marktplein Wijnegem
 • Parking: Marktplein
 • Afstand: 10 km
 • Kleur: Blauw
 • Karakter: Residentiële - Landelijke wandeling
 • Begaanbaarheid: Goed

+ verzendkost binnen België: € 1,10

€ 1,00

Nr 9 - Het speelpad

Deze wandeling maakt deel uit van de 11 wandelingen die gebundeld werden in het pakket "Wandelen in de Voorkempen" dat u hier kan bestellen voor 6€ + verzendkost

 • Vertrek: Marktplein - Wijnegem
 • Parking: Markt
 • Afstand: ongeveer 11,7 km
 • Kleur: Groen
 • Karakter: dorps- en parkwandeling
 • Begaanbaarheid: goed


+ verzendkost binnen België: € 1,10

€ 1,00

Nr 10 - Zilverreigerpad

Deze wandeling maakt deel uit van de 11 wandelingen die gebundeld werden in het pakket "Wandelen in de Voorkempen" dat u hier kan bestellen voor 6€ + verzendkost

 • Vertrek: B&B "De Zilverreiger", Broekstraat 19, 2110 Wijnegem
 • Parking: Aan de Zilverreiger
 • Afstand: 5,5 km
 • Kleur: Oranje
 • Karakter: Natuurwandeling
 • Begaanbaarheid: Stevige wandelschoenen gewenst

+ verzendkost binnen België: € 1,10

 
€ 1,00

Nr 11 - Het Ertbruggepad

Deze wandeling maakt deel uit van de 11 wandelingen die gebundeld werden in het pakket "Wandelen in de Voorkempen" dat u hier kan bestellen voor 6€ + verzendkost

 • Vertrek: Marktplein, Wijnegem, ter hoogte van de ING-bank
 • Parking: op het marktplein
 • Afstand: ongeveer 13 km
 • Kleur: Geel
 • Karakter: Residentieel en natuur
 • Begaanbaarheid: stevig schoeisel gewenst
+ verzendkost binnen België: € 1,10
€ 1,00

Ruiterpad Voorkempen

Het Ruiterpad Voorkempen is een rondrit van 33 km en doorkruist de gemeenten of een deelgemeente van Schilde, Brecht, Malle, Zoersel, Zandhoven en Ranst.
 
Voor de ruiter is deze dagtrip een echte ontdekkingstocht doorheen de Voorkempen. Op vele plaatsen waant men zich ver van de grootstad en de bewoonde wereld. Onderweg zijn er voor ruiter en paard voldoende mogelijkheden om de honger te stillen en de dorst te lessen.
Het pad loopt voor het grootste gedeelte langs onverharde wegen (zoals de oostelijke oever van de Antitankgracht) of de zachte berm langs de verharde wegen. Het ruiterpad loopt volledig op openbaar domein en vele van de wegen worden eveneens door andere recreanten gebruikt.

Het circuit is in de 2 richtingen bewegwijzerd en starten is mogelijk op ieder punt van de route.

+ verzendkost binnen België: € 2,20

€ 5,00

Baas Gansendonckroute

Schilde - Zoersel - Malle - 57,2 km
De Reus Baas Gansendonck.

Hij verwijst naar de periode dat Hendrik Conscience in Schilde verbleef (ca. 1850) in de afspanning "Keizershof" (Turnhoutsebaan 105 te Schilde).

+ verzendkost binnen België: € 1,10

€ 2,00

Kastelenroute (gratis behalve verzendingskost)

Schilde - Schoten - Brasschaat - Wijnegem - 41 km

Fietsen langs parken en kastelen
Reeds in de zestiende eeuw, toen Antwerpen zijn gouden eeuw beleefde, waren de Voorkempen erg populair bij de welstellende heren die de Antwerpse handel en ambachten beheersten. In de bosrijke omgeving, met haar landelijke rust en schoonheid, bouwden zij hun buitenverblijven, 'huysen van playsantie' genoemd. Vandaag ontdek je, verdoken in het groen, nog vele van deze kasteeltjes.

+ verzendkost binnen België: € 1,10

€ 0,00

Trappistenroute (gratis behalve verzendingskost)

Malle - Zoersel - Brecht - 44 km

Om de naam eer aan te doen, werd de ingangsdreef van de Trappistenabdij van Westmalle gekozen als vertrekpunt . Deze toeristische fietstocht van iets meer dan 44 kilometer voert je door bosrijke en landelijke gebieden. Weilanden en akkers, alsook residentiële wijken zorgen voor de nodige afwisseling.

Deze route is niet meer fysisch te verkrijgen, maar kan als flyer gratis gedownload worden via de website van Toerisme Malle > Wandelen & Fietsen > Fietsen > Fietsroutes > Trappistenroute of
via deze link.

+ verzendkost binnen België: € 1,10

€ 0,00

Waterwegenroute (gratis behalve verzendingskost)

Schilde - Schoten - Wijnegem - 's Gravenwezel - 30 km

Drie waterwegen - het Albertkanaal, het Kempens kanaal Schoten - Turnhout - Dessel en de Antitankgracht - leggen als het ware een blauw kader rond de Voorkempen.
Fietspaden op de oever van een rivier of waterweg garanderen een rustige en veilige tocht.
De waterwegenroute loopt over 17 km verhard autovrij jaagpad en 11 km semiverhard jaagpad.
De route loopt via de knooppunten. De afstand bedraagt 30 km.

+ verzendkost binnen België: € 1,10

€ 0,00

Proef de Trappisten!

Fiets langs alle 6 de deelroutes om de Trappisten te ontdekken in Brabant en Vlaanderen

Met behulp van het bestaande fietsknooppuntennetwerk is de route Proef de 5 Trappisten! uitgezet die je langs de 5 Trappistenkloosters brengt in Vlaanderen en Brabant. Je volgt gewoon de bewegwijzering van het fietsknooppuntennetwerk. Op de losse kaarten achterin de brochure kan je zien welke knooppunten je moet volgen om de route te kunnen fietsen en wat de beste plekken zijn om even af te stappen.

De gehele route is 334 kilometer lang en bestaat uit 6 deelroutes. Iedere deelroute heeft z'n eigen bijzondere kenmerken en er is afwisseling van rustige landschappen en meer stedelijke dynamiek. De route gaat via verschillende steden zoals Antwerpen, Tilburg en Turnhout, maar ook langs pittoreske dorpen zoals Zundert, Hilvarenbeek, Oirschot, Poppel en Merksplas. Er zijn per deelroute diverse arrangementen te boeken bij ondernemers die langs de route gelegen zijn. De beste tips hiervoor vind je achterin dit routeboekje.

+ verzendkost binnen België: € 2,20

€ 4,00

Fair Trade Ecocyclo

Schilde en Ranst - 50 km

Aan de hand van dit boekje kan je zelfstandig de tocht fietsen en eventueel onderweg stopplaatsen bezoeken. De stopplaatsen kan je gemakkelijk herkennen aan de fairtradestopplaats-sticker. Van de bezienswaardigheden op het traject worden telkens het adres en, indien van toepassing, de openingsuren vermeld.

+ verzendkost binnen België:  € 1,10

€ 2,00

Schildehof Oase Van Natuurlijke Rust

Schildehof.. een geschiedenisschets
Vandaag is het Schildehof een gemeentelijk natuurpark waar talrijke wandelaars in een prachtig kader van de vroegere heerlijkheid kunnen genieten...

+ verzendkost binnen België: € 1,10

€ 1,00

Edmond Van Offel vertelt

Edmond Van Offel (Antwerpen, 14 april 1871 – ’s-Gravenwezel, 5 september 1959), was een artistieke duizendpoot. Vooral tijdens maar ook na de periode van de Belle Époque gaf hij mee vorm aan de nieuwe kunststromingen en -uitingen die vanuit Londen, Brussel en Parijs een weg vonden naar Antwerpen. Edmond Van Offel die zijn vorming verwierf aan de Academie maar ook in de straten, musea en bibliotheken van de metropool, was niet de grootste schilder, meest bevlogen dichter, meest boeiende verteller of meest begaafde graficus van zijn tijd, maar hij heeft wel in al deze domeinen van de kunst zeer voortreffelijk werk geleverd.

De laatste periode van zijn leven bracht hij door in ’s-Gravenwezel waar hij een tijdlang bij zijn zoon Walter en schoondochter Bertha in het ’s-Gravenhof woonde. Daar ontmoet de schrijver Edmond Van Offel voor een interview enkele weken vóór de kunstenaar voor altijd rust zal vinden tussen de stille bossen en de vredige velden.

+ verzendkost binnen België: € 5,50

€ 24,50

Schilde en 's-Gravenwezel in beeld

Een aantal vrijwilligers uit de gemeente onder leiding van historicus en professor Roland Baetens zijn een paar jaar druk in de weer geweest met het schrijven van teksten voor het boek 'Schilde 's-Gravenwezel in beeld'. Daarnaast werden de archieven van Heemkundige Kring Scilla en Heemkring De Drie Rozen zorgvuldig uitgepluisd en zorgde 'De Vrienden van de Fotografie' - de fotoclub rond de 's-Gravenwezelse fotograaf Piet Van den Heuvel - voor hedendaags fotomateriaal.

Projectleider Roland Baetens was zich ervan bewust dat de het evenwicht tussen Schilde en 's-Gravenwezel erg gevoelig ligt. Hij benadrukte daarom dat beide deelgemeenten even veel aan bod komen en dat er ook gekozen is voor een neutrale cover. Hierop is de Zwanebeek te zien is, die precies gelegen is op de grens tussen beide deelgemeenten. Ook het groene karakter wordt op deze foto in de verf gezet. Baetens loofde alvast de inzet van de heemkringen uit beide deelgemeenten en 'De Vrienden van de Fotografie' en hoopte dat de lezers van het boek zullen genieten.

+ verzendkost binnen België: € 7,70

€ 39,00

De Brechtse heide

De Brechtse heide is een 1700 ha groot beschermd landschap dat voor het grootste deel in de gemeente Brecht ligt maar zich uitstrekt tot in de gemeenten Schilde, Malle en Zoersel. Uniek is de weidsheid van het landschap.

Samen met landbouwers, jagers, natuurliefhebbers, heemkundigen en de toeristische diensten verzamelden we prachtige foto’s en historische weetjes, interviews en anekdotes om zo het unieke landschapsverhaal van de Brechtse heide te vertellen.

+ verzendkost binnen België: € 5,50

€ 15,00

Gids voor de Vlaamse Icoonfietsroutes

9 ROUTES VOOR EEN FIETSVAKANTIE IN VLAANDEREN

De Vlaamse Icoonfietsroutes zijn 8 lange afstandsfietsroutes, met een lengte variërend van 63 tot 459 km, waarmee je als vakantiefietser het beste van Vlaanderen kan ontdekken.
Een zorgvuldige selectie van de highlights door de 5 provincies, met elkaar verbonden via aantrekkelijke, veilige en vaak autovrije wegen. Elke icoonfietsroute is voorzien van een duidelijke bewegwijzering in twee richtingen, geënt op de fietsknooppunten.
De Vlaanderenroute combineert alle themaroutes in één lange tocht.

Deze routes zijn samen gebracht in één fietsvakantiegids, met een schat aan toeristische achtergrondinformatie, tips voor een deugddoende stop en gedetailleerde kaarten op schaal 1/100.000. De gids telt 248 pagina's.

Met deze heldere en compacte gids geniet je onderweg van een handige leidraad. Alle icoonfietsroutes staan erin uitgestippeld, je vindt er een schat aan toeristische informatie in terug en je raadpleegt er eenvoudig gedetailleerde cartografie!

€ 22,99