Toerisme Voorkempen | Kerkstraat 24, 2970 's-Gravenwezel | open alle werkdagen van 10 - 12 uur (behalve woensdag) | 03 685 34 21 | toerisme@voorkempen.be | BE60 9795 4695 0770

Brochures, Publicaties en Fietsfotozoektocht bestellen

Trage wandelfotozoektocht - Herfsteditie

Dit pakket omvat alle nodige informatie betreffende de herfsteditie van de trage wandelfotozoektocht: algemene informatie, routeblad, fotoblad 1, fotoblad 2 en antwoordenblad.

De 20 beste resultaten van de ingezonden antwoorden (1 per persoon), rekening houdend met de schifting, ontvangen een prijs geschonken door Toerisme Voorkempen. Van de overige inzendingen worden via loting nog 5 prijzen toegekend. Voor de prijzen geldt dat slechts 1 prijs per huisgezin (zelfde adres) wordt toegekend.

+ verzendkost binnen België: € 1,10
Geplaatste bestellingen worden verwerkt tijdens onze kantooruren.

Je kan het pakket ook gratis downloaden van onze website.

Voor meer informatie betreffende de zoektocht kan je hier terecht.

€ 2,00

Pakket "Wandelingen voor minder mobielen en ouderen"

Reeds jarenlang stippelen de vrijwilligers van Toerisme Voorkempen ook wandeling uit in de regio. Ondertussen worden 11 van die uitgestippelde wandelingen aangeboden in ons pakket “Wandelingen in de Voorkempen”. De aard en vooral lengte van die wandelingen is echter minder geschikt voor minder mobiele deelnemers.

Vandaag mogen we jullie dus dit nieuwe wandelpakket “ Wandelingen voor mindermobielen en ouderen” voorstellen. Het pakket bevat de volgende wandelingen: Het Sluizenpad te Wijnegem, Het Fietsstratenpad te Wijnegem, Het Rustenborgpad te Wijnegem, De Caterswandeling te ‘s-Gravenwezel en de Picardiewandling te Schilde. De wandelingen zijn tussen 3 en 5 km lang en elke brochure bevat een duidelijke wegbeschrijving en kaartje met de weg en de hoogteverschillen.

+ verzendkost binnen België: € 1,10

€ 2,00

Postkaarten 's-Gravenwezel

Set van 8 postkaarten van 's-Gravenwezel.

1€ voor de complete set

+ verzendkost binnen België: € 1,10

€ 1,00

Baas Gansendonckroute

Schilde - Zoersel - Malle - 57,2 km
De Reus Baas Gansendonck.

Hij verwijst naar de periode dat Hendrik Conscience in Schilde verbleef (ca. 1850) in de afspanning "Keizershof" (Turnhoutsebaan 105 te Schilde).

+ verzendkost binnen België: € 1,10

€ 2,00

De Brechtse heide

De Brechtse heide is een 1700 ha groot beschermd landschap dat voor het grootste deel in de gemeente Brecht ligt maar zich uitstrekt tot in de gemeenten Schilde, Malle en Zoersel. Uniek is de weidsheid van het landschap.

Samen met landbouwers, jagers, natuurliefhebbers, heemkundigen en de toeristische diensten verzamelden we prachtige foto’s en historische weetjes, interviews en anekdotes om zo het unieke landschapsverhaal van de Brechtse heide te vertellen.

+ verzendkost binnen België: € 5,50

€ 15,00

de Merode Wandelnetwerk

Deze kaart bevat een wandelnetwerk met ongeveer 100 km wandelpaden. Het domein de Merode is een gebied van bijna 1.500 ha, dat zich uitstrekt over de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg. De bossen en landerijen waren eeuwenlang eigendom van de prinsen de Merode.

In het bijhorende inspiratieboekje zijn o.a. zes suggesties voor lusvormige wandelingen opgenomen.

+ verzendkost binnen België: € 3,30

€ 8,00

Edmond Van Offel vertelt

Edmond Van Offel (Antwerpen, 14 april 1871 – ’s-Gravenwezel, 5 september 1959), was een artistieke duizendpoot. Vooral tijdens maar ook na de periode van de Belle Époque gaf hij mee vorm aan de nieuwe kunststromingen en -uitingen die vanuit Londen, Brussel en Parijs een weg vonden naar Antwerpen. Edmond Van Offel die zijn vorming verwierf aan de Academie maar ook in de straten, musea en bibliotheken van de metropool, was niet de grootste schilder, meest bevlogen dichter, meest boeiende verteller of meest begaafde graficus van zijn tijd, maar hij heeft wel in al deze domeinen van de kunst zeer voortreffelijk werk geleverd.

De laatste periode van zijn leven bracht hij door in ’s-Gravenwezel waar hij een tijdlang bij zijn zoon Walter en schoondochter Bertha in het ’s-Gravenhof woonde. Daar ontmoet de schrijver Edmond Van Offel voor een interview enkele weken vóór de kunstenaar voor altijd rust zal vinden tussen de stille bossen en de vredige velden.

+ verzendkost binnen België: € 5,50

€ 24,50

Fair Trade Ecocyclo

Schilde en Ranst - 50 km

Aan de hand van dit boekje kan je zelfstandig de tocht fietsen en eventueel onderweg stopplaatsen bezoeken. De stopplaatsen kan je gemakkelijk herkennen aan de fairtradestopplaats-sticker. Van de bezienswaardigheden op het traject worden telkens het adres en, indien van toepassing, de openingsuren vermeld.

+ verzendkost binnen België:  € 1,10

€ 2,00

Fietsnetwerk Kempen

Groter, veiliger en aantrekkelijker: dat is het fietsnetwerk Kempen anno 2017. Daarvoor zorgen onder meer 100 kilometer nieuwe trajecten en 50 extra knooppunten. Met behulp van de nieuwe fietskaart stippel je een deugddoende trip of vakantie uit. Het fietsknooppuntennetwerk in de Kempen serveert je eindeloos fietsplezier. Het netwerk telt ruim 2.000 kilometer prima fietspaden en maakt gebruik van de allermooiste trajecten. De twintig inrijpunten op de kaart vormen prima vertrekplaatsen. Ook de langeafstandsroutes en doorsteken via de fietsostrades staan erop aangeduid.

+ verzendkost binnen België: € 2,20

€ 9,95

Fietsnetwerk Mechelen

Vermelding van alle fietsknooppunten in de Mechelse regio en dus goed voor uren fietsplezier langs de rivieren Schelde, Dender en Rupel.
Gedrukt op waterafstotend en scheurvrij papier.

+ verzendkost binnen België: € 1,10

€ 6,95

In het land van Stille Waters Wandelnetwerk

Met dit netwerk wandel je door het fotogenieke decor van het Scheldeland, je komt o.a. langs Bornem, Puurs, Sint-Amands, Hamme, Dendermonde, Opdorp en Malderen.

Op de ommezijde vind je naast enkele mooie foto’s de gegevens van de toeristische diensten, de uurregeling van de veerdiensten enz.

+ verzendkost binnen België: € 3,30

€ 8,00

Kastelenroute (gratis behalve verzendingskost)

Schilde - Schoten - Brasschaat - Wijnegem - 41 km

Fietsen langs parken en kastelen
Reeds in de zestiende eeuw, toen Antwerpen zijn gouden eeuw beleefde, waren de Voorkempen erg populair bij de welstellende heren die de Antwerpse handel en ambachten beheersten. In de bosrijke omgeving, met haar landelijke rust en schoonheid, bouwden zij hun buitenverblijven, 'huysen van playsantie' genoemd. Vandaag ontdek je, verdoken in het groen, nog vele van deze kasteeltjes.

+ verzendkost binnen België: € 1,10

€ 0,00

Kempens Landgoed Wandelnetwerk

Met dit nagelnieuwe wandelnetwerk verken je de omgeving ten noorden en ten oosten van Turnhout. Je wandelt over het grondgebied van Arendonk, Ravels, Weelde en Poppel. In totaal zijn er 290 km wandelpaden uitgezet in de streek.

Op de bijhorende topografische wandelkaart zijn de trajecten, knooppunten, horeca, bezienswaardigheden, picknickplaatsen en parkeergelegenheden aangeduid. De ommezijde staat bol van de toeristische en praktische informatie zoals bereikbaarheid van het netwerk, interessante vertrekpunten, tips voor korte vakanties en familievriendelijke uitjes in de Antwerpse Kempen.

+ verzendkost binnen België: € 3,30

€ 8,00

Kempense Beemden Wandelnetwerk

Wandelen in de Antwerpse Kempen wordt weer een stuk aantrekkelijker met het wandelnetwerk Kempense Beemden. Het nieuwe netwerk telt 325 kilometer bewegwijzerde wandelpaden op het grondgebied van de gemeenten Grobbendonk, Lille, Vorselaar en Zandhoven.

In het inspiratieboekje staan o.a. zes suggestielussen met afstanden tussen 6,8 en 10,2 km. Suggesties voor minder mobiele wandelaars met extra aandacht voor de verharding van de paden. Verder worden ook picknickplaatsen, fauna en flora en het opmerkelijke erfgoed beschreven.

+ verzendkost binnen België: € 3,30

€ 8,00

Kempense Heide Wandelnetwerk

De lengte van het netwerk bedraagt 530 kilometer en loopt over het grondgebied van de gemeenten Brasschaat, Brecht, Essen, Kalmthout, Kapellen, Stabroek en Wuustwezel.

De kaart toont het wandelgebied met de ingetekende routes, knooppunten, startplaatsen, bezienswaardigheden, horeca en parkeerplaatsen.

+ verzendkost binnen België: € 3,30

€ 8,00

Kempense Heuvelrug Wandelnetwerk

Het wandelnetwerk met knooppunten beslaat een gebied van meer dan 10.000 hectaren landbouw- en natuurgebieden en heeft een totale lengte van meer dan 250 kilometer. Het loopt over het grondgebied van de gemeenten Herentals, Kasterlee en Retie.

Bij de kaart hoort een spiraalgids. Geschiedenis en nuttige weetjes worden met foto’s of kaartuittreksels weergegeven. Van elk van de 22 officiële parkings wordt een voorbeeldwandeling uitgestippeld met informatie over horeca of andere stopplaatsen onderweg.

+ verzendkost binnen België: € 3,30

€ 8,00

Kempense Hoven Wandelnetwerk

Wandelnetwerk Kempense Hoven serveert 460 kilometer wandelplezier langs de ‘hoven van playsantie’: de voormalige buitenverblijven van rijke burgers in de stad Antwerpen.

Hier vind je een boeiende mix van erfgoed en natuur, van betoverende kasteeldomeinen en serene abdijen tot beschermde natuurgebieden. Je wandelt langs de militaire verdedigingslinie van forten en bunkers rond Antwerpen en kan royaal nagenieten in een sfeervol café of op een gezellig terras.

Wat is er veranderd:

 1. Er zijn 5 prachtige suggestielussen uitgewerkt, waaronder een toffe lus voor kinderen en een drempelvrije lus.
 2. Er is 75 km netwerk toegevoegd plus 6 Kastelen (Hoven) die voordien niet in het netwerk zaten.
 3. Er zijn grote uitbreidingen in de gemeenten Schoten, Wijnegem, St-Lenaarts, Vosselaar met extra verbindingen naar de rondom liggende wandelnetwerken.
 4. Het park van Wijnegem en de sluizen is toegevoegd, het park van Schoten met kasteel, alsook ‘kasteel Kijkuit’ en ‘kasteel Pulhof’.
 5. De Villers met rondom unieke villawijken, natuurgebied, kanalen en extra lussen in ‘Park Vorderstein’ ( in de top 10 van mooiste parken van de wereld)
 6. Er is een extra traject door ‘domein Vrieselhof’ met verbinding naar het fort via vlonderpad te Oelegem.
 7. In 's-Gravenwezel is er een nieuwe verbinding door het park van ‘Kasteel Hof ter Linden’.

+ verzendkost binnen België: € 3,30

€ 8,00

Kempense Kolonies Wandelnetwerk

Tijdelijk niet beschikbaar.
Nieuwe uitgave beschikbaar maart 2018.

Het Wandelnetwerk Kempense Kolonies is nr. 9 in de reeks netwerken die de Antwerpse Kempen ontsluit voor de wandelaar. Goed voor maar liefst 435 kilometer zorgvuldig uitgekozen wandelpaden in het noordelijk grensgebied van de provincie Antwerpen. Het netwerk bestrijkt de gemeenten Baarle (Zondereigen), Beerse, Hoogstraten, Merksplas, Rijkevorsel en Turnhout.

De toeristische en praktische informatie is gebundeld in het bijhorend ‘Inspiratieboekje’. Kers op de taart zijn de 6 suggestielussen waarmee je zo op stap kunt.

+ verzendkost binnen België: € 3,30

€ 8,00

Kempense Landduinen Wandelnetwerk

Het wandelnetwerk situeert zich in de Antwerpse Kempen, meer bepaald in de regio rond de gemeenten Balen, Geel, Meerhout en Mol. De wandelafstand van het netwerk bedraagt niet minder dan 340 km.

In het bijhorende inspiratieboekje zijn o.a. zes suggesties voor lusvormige wandelingen opgenomen.

+ verzendkost binnen België: € 3,30

€ 8,00

Kempense Meren Wandelnetwerk

Met dit nagelnieuwe netwerk voegt Toerisme Provincie Antwerpen er weer een parel en 270 km wandelplezier toe op de Kempense wandelkroon. Het netwerk loopt over zorgvuldig uitgekozen wandelpaden over het grondgebied van de gemeenten Dessel, Mol en Retie.

Bij de kaart hoort een inspiratieboekje met zes suggestielussen en een overvloed aan nuttige informatie zoals de sfeervolle plaatsen aan de waterkant, opmerkelijk erfgoed, groengebieden, kindvriendelijke tips, picknickplekjes e.d.m.

+ verzendkost binnen België: € 3,30

€ 8,00

Kempense Netevallei Wandelnetwerk

Het Wandelnetwerk Kempense Netevallei voegt nog eens 340 km wandelplezier toe aan de reeds bestaande wandelnetwerken. De trajecten langs de knooppunten vind je terug op het grondgebied van Lier, Berlaar, Nijlen, Heist-op-den-Berg, Herenthout en Hulshout.

De kaart wordt aangeboden samen met een inspiratieboekje. Dat bevat 6 suggestielussen, heel wat toeristische weetjes, praktische informatie voor de wandelaar en ‘lekkere’ suggesties voor onderweg.

+ verzendkost binnen België: € 3,30

€ 8,00

Wandelen in de Voorkempen

Bevat 11 wandelingen gespreid over Schilde, 's-Gravenwezel, Wijnegem en Schoten.

De volgende wandelingen zitten in het pakket:

 1. Dobbelhoevepad (9,5 km)
 2. Kastelenpad (8,5 km)
 3. Vogelzangpad (11,7 km, 2 verkortingen)
 4. Vordensteinpad (1 km, 3,5 km en 4,5 km)
 5. Koningshof-Berkenrodepad (6 km)
 6. Steynhoevepad (9,2 km)
 7. Albert Van Dyckpad (8 km)
 8. Jan Vleminckpad (10 km)
 9. Het Speelpad (11.7 km)
 10. Zilverreigerpad (5,5 km)
 11. Het Ertbruggepad (13 km)

+ verzendkost binnen België: € 3,30

 
€ 6,00

Nr 1 - Dobbelhoevepad

Deze wandeling maakt deel uit van de 11 wandelingen die gebundeld werden in het pakket "Wandelen in de Voorkempen" dat u hier kan bestellen voor 6€ + verzendkost

 • Vertrek: Dorpsplein - Schilde
 • Parking: Rond de kerk
 • Afstand: 9,5 km
 • Kleur: Geel
 • Karakter: Grotendeels natuurwandeling
 • Begaanbaarheid: Goed

+ verzendkost binnen België: € 1,10

€ 1,00

Nr 2 - Kastelenpad

Deze wandeling maakt deel uit van de 11 wandelingen die gebundeld werden in het pakket "Wandelen in de Voorkempen" dat u hier kan bestellen voor 6€ + verzendkost

 • Vertrek: Kerk Sint-Catharina - Kerkstraat
 • Parking: Pauwelslei (achter de kerk)
 • Afstand: 8,5 km
 • Kleur: Rood
 • Karakter: Natuurwandeling
 • Begaanbaarheid: Bij regenweer stevige stapschoenen

+ verzendkost binnen België: € 1,10

€ 1,00

Nr 3 - Vogelzangpad

Deze wandeling maakt deel uit van de 11 wandelingen die gebundeld werden in het pakket "Wandelen in de Voorkempen" dat u hier kan bestellen voor 6€ + verzendkost

 • Vertrek: Hoek Wijnegemsteenweg, 's-Gravenwezelsteenweg & Broekstraat (grens Wijnegem/ 's-Gravenwezel)
 • Parking: Aan de Taverne's
 • Afstand: 11,7 km (2 verkortingen zijn mogelijk)
 • Kleur: groen
 • Karakter: Natuurwandeling
 • Begaanbaarheid: Bij regenweer stevige stapschoenen gewenst

+ verzendkost binnen België: € 1,10

€ 1,00

Nr 4 - Vordensteinpad

Deze wandeling maakt deel uit van de 11 wandelingen die gebundeld werden in het pakket "Wandelen in de Voorkempen" dat u hier kan bestellen voor 6€ + verzendkost

 • Vertrek: Ingang van het park
 • Parking: Kopstraat
 • Afstand: 1 - 3,5 en 4 km
 • Kleur: ...... WIT: Wandeling 1 km,  - - - ROOD: Wandeling 3,5 km,  ___ Blauw: Wandeling 4 km (vanaf eind 2005)
 • Karakter: Natuurwandeling
 • Begaanbaarheid: Het park is begaanbaar met rol- en kinderwagen. Fietsers en honden niet toegelaten.

+ verzendkost binnen België: € 1,10

€ 1,00

Nr 5 - Koningshof-Berkenrodepad

Deze wandeling maakt deel uit van de 11 wandelingen die gebundeld werden in het pakket "Wandelen in de Voorkempen" dat u hier kan bestellen voor 6€ + verzendkost

 • Vertrek: Ruusbroeckplein-Koningshof
 • Parking: Kerk O.L.V. Koningin
 • Afstand: 6 km
 • Kleur: Paars
 • Karakter: Residentiële/landelijke wandeling
 • Begaanbaarheid: Zeer goed (geschikt voor minder-mobiele mensen)

+ verzendkost binnen België: € 1,10

€ 1,00

Nr 6 - Steynhoevepad

Deze wandeling maakt deel uit van de 11 wandelingen die gebundeld werden in het pakket "Wandelen in de Voorkempen" dat u hier kan bestellen voor 6€ + verzendkost

 • Vertrek: Waterstraat - Kroondreef (Schilde)
 • Parking: Kroondreef
 • Afstand: 9,2 km
 • Karakter: Natuur en residentieel
 • Begaanbaarheid: Stevig schoeisel aangewezen

+ verzendkost binnen België: € 1,10

€ 1,00

Nr 7 - Albert Van Dyckpad

Deze wandeling maakt deel uit van de 11 wandelingen die gebundeld werden in het pakket "Wandelen in de Voorkempen" dat u hier kan bestellen voor 6€ + verzendkost

 • Vertrek: Gemeentehuis Schilde
 • Parking: Gemeentehuis
 • Afstand: 8 km
 • Kleur: Zwart
 • Karakter: Dorp- en residentiewandeling
 • Begaanbaarheid: Zeer goed

+ verzendkost binnen België: € 1,10

€ 1,00

Nr 8 - Jan Vleminckpad

Deze wandeling maakt deel uit van de 11 wandelingen die gebundeld werden in het pakket "Wandelen in de Voorkempen" dat u hier kan bestellen voor 6€ + verzendkost

 • Vertrek: Marktplein Wijnegem
 • Parking: Marktplein
 • Afstand: 10 km
 • Kleur: Blauw
 • Karakter: Residentiële - Landelijke wandeling
 • Begaanbaarheid: Goed

+ verzendkost binnen België: € 1,10

€ 1,00

Nr 9 - Het speelpad

Deze wandeling maakt deel uit van de 11 wandelingen die gebundeld werden in het pakket "Wandelen in de Voorkempen" dat u hier kan bestellen voor 6€ + verzendkost

 • Vertrek: Marktplein - Wijnegem
 • Parking: Markt
 • Afstand: ongeveer 11,7 km
 • Kleur: Groen
 • Karakter: dorps- en parkwandeling
 • Begaanbaarheid: goed


+ verzendkost binnen België: € 1,10

€ 1,00

Nr 10 - Zilverreigerpad

Deze wandeling maakt deel uit van de 11 wandelingen die gebundeld werden in het pakket "Wandelen in de Voorkempen" dat u hier kan bestellen voor 6€ + verzendkost

 • Vertrek: B&B "De Zilverreiger", Broekstraat 19, 2110 Wijnegem
 • Parking: Aan de Zilverreiger
 • Afstand: 5,5 km
 • Kleur: Oranje
 • Karakter: Natuurwandeling
 • Begaanbaarheid: Stevige wandelschoenen gewenst

+ verzendkost binnen België: € 1,10

 
€ 1,00

Nr 11 - Het Ertbruggepad

Deze wandeling maakt deel uit van de 11 wandelingen die gebundeld werden in het pakket "Wandelen in de Voorkempen" dat u hier kan bestellen voor 6€ + verzendkost

 • Vertrek: Marktplein, Wijnegem, ter hoogte van de ING-bank
 • Parking: op het marktplein
 • Afstand: ongeveer 13 km
 • Kleur: Geel
 • Karakter: Residentieel en natuur
 • Begaanbaarheid: stevig schoeisel gewenst
+ verzendkost binnen België: € 1,10
€ 1,00

Proef de Trappisten!

Fiets langs alle 6 de deelroutes om de Trappisten te ontdekken in Brabant en Vlaanderen

Met behulp van het bestaande fietsknooppuntennetwerk is de route Proef de 5 Trappisten! uitgezet die je langs de 5 Trappistenkloosters brengt in Vlaanderen en Brabant. Je volgt gewoon de bewegwijzering van het fietsknooppuntennetwerk. Op de losse kaarten achterin de brochure kan je zien welke knooppunten je moet volgen om de route te kunnen fietsen en wat de beste plekken zijn om even af te stappen.

De gehele route is 334 kilometer lang en bestaat uit 6 deelroutes. Iedere deelroute heeft z'n eigen bijzondere kenmerken en er is afwisseling van rustige landschappen en meer stedelijke dynamiek. De route gaat via verschillende steden zoals Antwerpen, Tilburg en Turnhout, maar ook langs pittoreske dorpen zoals Zundert, Hilvarenbeek, Oirschot, Poppel en Merksplas. Er zijn per deelroute diverse arrangementen te boeken bij ondernemers die langs de route gelegen zijn. De beste tips hiervoor vind je achterin dit routeboekje.

+ verzendkost binnen België: € 2,20

€ 4,00

Ruiterpad Voorkempen (2014)

Het Ruiterpad Voorkempen is een rondrit van 33 km en doorkruist de gemeenten of een deelgemeente van Schilde, Brecht, Malle, Zoersel, Zandhoven en Ranst.
 
Voor de ruiter is deze dagtrip een echte ontdekkingstocht doorheen de Voorkempen. Op vele plaatsen waant men zich ver van de grootstad en de bewoonde wereld. Onderweg zijn er voor ruiter en paard voldoende mogelijkheden om de honger te stillen en de dorst te lessen.
Het pad loopt voor het grootste gedeelte langs onverharde wegen (zoals de oostelijke oever van de Antitankgracht) of de zachte berm langs de verharde wegen. Het ruiterpad loopt volledig op openbaar domein en vele van de wegen worden eveneens door andere recreanten gebruikt.

Het circuit is in de 2 richtingen bewegwijzerd en starten is mogelijk op ieder punt van de route.

+ verzendkost binnen België: € 2,20

€ 5,00

Schilde en 's-Gravenwezel in beeld

Een aantal vrijwilligers uit de gemeente onder leiding van historicus en professor Roland Baetens zijn een paar jaar druk in de weer geweest met het schrijven van teksten voor het boek 'Schilde 's-Gravenwezel in beeld'. Daarnaast werden de archieven van Heemkundige Kring Scilla en Heemkring De Drie Rozen zorgvuldig uitgepluisd en zorgde 'De Vrienden van de Fotografie' - de fotoclub rond de 's-Gravenwezelse fotograaf Piet Van den Heuvel - voor hedendaags fotomateriaal.

Projectleider Roland Baetens was zich ervan bewust dat de het evenwicht tussen Schilde en 's-Gravenwezel erg gevoelig ligt. Hij benadrukte daarom dat beide deelgemeenten even veel aan bod komen en dat er ook gekozen is voor een neutrale cover. Hierop is de Zwanebeek te zien is, die precies gelegen is op de grens tussen beide deelgemeenten. Ook het groene karakter wordt op deze foto in de verf gezet. Baetens loofde alvast de inzet van de heemkringen uit beide deelgemeenten en 'De Vrienden van de Fotografie' en hoopte dat de lezers van het boek zullen genieten.

+ verzendkost binnen België: € 7,70

€ 39,00

Schildehof Oase Van Natuurlijke Rust

Schildehof.. een geschiedenisschets
Vandaag is het Schildehof een gemeentelijk natuurpark waar talrijke wandelaars in een prachtig kader van de vroegere heerlijkheid kunnen genieten...

+ verzendkost binnen België: € 1,10

€ 1,00

Trappistenroute (gratis behalve verzendingskost)

Malle - Zoersel - Brecht - 44 km

Om de naam eer aan te doen, werd de ingangsdreef van de Trappistenabdij van Westmalle gekozen als vertrekpunt . Deze toeristische fietstocht van iets meer dan 44 kilometer voert je door bosrijke en landelijke gebieden. Weilanden en akkers, alsook residentiële wijken zorgen voor de nodige afwisseling.

Deze route is niet meer fysisch te verkrijgen, maar kan als flyer gratis gedownload worden via de website van Toerisme Malle > Wandelen & Fietsen > Fietsen > Fietsroutes > Trappistenroute of
via deze link.

+ verzendkost binnen België: € 1,10

€ 0,00

Waterwegenroute

Schilde - Schoten - Wijnegem - 's Gravenwezel - 30 km

Drie waterwegen - het Albertkanaal, het Kempens kanaal Schoten - Turnhout - Dessel en de Antitankgracht - leggen als het ware een blauw kader rond de Voorkempen.
Fietspaden op de oever van een rivier of waterweg garanderen een rustige en veilige tocht.
De waterwegenroute loopt over 17 km verhard autovrij jaagpad en 11 km semiverhard jaagpad.
De route loopt via de knooppunten. De afstand bedraagt 30 km.

+ verzendkost binnen België: € 1,10

€ 0,00