Toerisme Voorkempen | Kerkstraat 24, 2970 's-Gravenwezel | open alle werkdagen van 10 - 12 uur (behalve woensdag) | 03 685 34 21 | toerisme@voorkempen.be | BE60 9795 4695 0770

Activiteiten in de regio

Toerisme Voorkempen biedt een platform voor informatie over gratis aangeboden toeristische-, culturele-, wandel- en fiets-evenementen.

Wil u graag een van uw gratis evenementen laten vermelden? Stuur een mailtje naar toerisme@voorkempen.be met de nodige informatie (datum en uur, titel van het evenement, soort van het evenement, beschrijving of agenda, locatie, desgevallend begeleidende foto, enz...).

Kastelenpad ’s-Gravenwezel +- 4.5 km

Wanneer 07-12-2023
Waar Startplaats: Heemhuisjes De Drie Rozen Kerkstraat 41
Regio Schilde-'s-Gravenwezel

Vertrek aan de Heemkring “De Drie Rozen” Kerkstraat 41 ’s-Gravenwezel om 13u45

U wandelt via de Oudaan, de Schranshoeve, het Zevenbunderstraatje en het Kwikaartstraatje langs Zonnebos naar het Caterstraatje. Deze bospad met fraaie eiken en paardenkastanjebomen loopt langs de achterzijde van het kasteel Catershof, het kasteel waar ooit Baron Pierre de Caters verbleef, de pionier van de Belgische luchtvaart. Hierna wandelen we langs het groot kasteel een van de parels der Voorkempen uit de 13de eeuw. Ten slotte eindigen we onze wandeling via Duivendael en de Brakken in het dorrp.

Armoedewandeling - Campagne Welzijnszorg 2023

Wanneer 10-12-2023
Waar “ de Lage Dorpel “, Wommelgemsteenweg 18 a
Regio Wijnegem

Campagne Welzijnszorg 2023
Samen tegen armoede

Ook dit jaar wordt tijdens de Advent een armoedewandeling georganiseerd.
Deze gaat door in Wijnegem op zondag 10 december. Starten kan tussen 14 u en 15 u aan “ de Lage Dorpel “, Wommelgemsteenweg 18 a. (aangeduid met wegwijzers )

U wordt uitgenodigd om samen met vrienden, familie in kleine groepjes of individueel, deel te nemen aan de wandeling van +/- 3 km door het centrum van Wijnegem. Onderweg zijn verschillende stopplaatsen voorzien waarop je informatie krijgt over een aantal domeinen van het armoedeweb. De wandelroute wordt ter plaatse meegegeven.

Deelname is gratis, maar wie wil kan een vrije gift doen in een mandje bij de start of aankomst in de welzijnsschakel “ de Lage Dorpel “.

We sluiten af met een tasje koffie of thee.

Antverpiapad Brasschaat +- 5.8 km

Wanneer 14-12-2023
Waar Startplaats: parking Antverpiagebouw Boskapellei.
Regio Rondom de Voorkempen

Vertrek aan de Heemkring “De Drie Rozen” Kerkstraat 41 ’s-Gravenwezel om 13u45

De naam van de wandeling is gelinkt aan Antverpia de vroegere verzekeringsmaatschappij gesticht in 1885 te Antwerpen. In de Boskapellei volgen we de blauwe pijlen, onderweg genieten we van de natuur en de mooie architectuur van deze wijk in St-Mariaburg. Ook wandelen we voorbij de legendarische beboste Kattekensberg , was eertijds een ontspanningsoord voor vele Antwerpenaren.

Vogelzangpad ’s-Gravenwezel +- 5.5 km

Wanneer 21-12-2023
Waar Startplaats: taverne Old Birdy.
Regio Schilde-'s-Gravenwezel

Vertrek aan de Heemkring “De Drie Rozen” Kerkstraat 41 ’s-Gravenwezel om 13u45

We wandelen richting ’s-Gravenwezel en draaien wat verder links De:Nachtegaal in. .Hierna komen we aan de sterk meanderende Kleine Schijn welke de grens vormt tussen ’s-Gravenwezel en Schoten. Op de vochtige bodem rechts van de beek staan heel wat elzen en berkenbomen waarvan de zaadproppen in de winter een voedselbron zijn voor sijsjes en andere trekvogels. De wandeling gaat richting Wijnegemsteenweg die we oversteken en via een smalle bospad komen we aan het kasteel Hof Ter Linde. Langs een prachtig bos met eeuwenoude beukenbomen arriveren we terug aan de Old Birdy.