Toerisme Voorkempen | Kerkstraat 24, 2970 's-Gravenwezel | open alle werkdagen van 9.00u - 12.00u | 03 685 34 21 | toerisme@voorkempen.be | BE60 9795 4695 0770

Welkom bij Toerisme Voorkempen

Nieuwe Openingsuren Toerisme Voorkempen

 

Vanaf 1 oktober 2019 heeft Toerisme Voorkempen nieuwe openingsuren voor haar kantoor.

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

1 mei tot 30 september : 9u tot 12u

1 oktober tot 30 april: 10u tot 12u

BELANGRIJKE INFORMATIE BETREFFENDE DE FIETSFOTOZOEKTOCHT

Er zijn meerdere verbeteringen en opmerkingen betreffende de fietsfotozoektocht.

De belangrijkste vind je hier reeds:

Door werken op de Elshoutbaan is er een fietsersomleiding voorzien. Voor uw eigen veiligheid is het niet toegelaten de werkzone te betreden.

Onze reisweg verandert daardoor als volgt:

  • Kruispunt Fortbaan – Junolaan terugkeren over Fortbaan richting Brechtsebaan.
  • Aan voorlopige verkeerslichten Einde L. (Brechtsebaan)
  • Volgende lichten R. (Botermelkbaan)
  • Voor het kanaal L. (Jaagpad)

Ga voor andere verbeteringen en meer informatie betreffende de werken naar de hoofding Fietsfotozoektocht in de linkse kolom van deze pagina.

16e Halloweenwandeling

Een wandeling onder begeleiding (ongeveer 3,5 km) door Wijnegem park, met onderweg een aantal vertellingen betreffende figuren uit de Voorkempen. We riskeren ook ontmoetingen met geesten en andere mysterieuze schepsels. Een organisatie van Toerisme Voorkempen, met de medewerking van de heemkundige kring Scilla en de scouts van WIjnegem.

Voor meer informatie, zie bij Activiteiten

13de Fietsfotozoektocht eindigt 22 september !!!

Onze toeristische fotozoektocht op de fiets beleeft dit jaar zijn 13e editie. De antwoordformulieren moeten ten laatste op zondag 22 september 2019 om middernacht in het bezit zijn van Toerisme Voorkempen.

Iedereen die zijn formulier binnenbrengt ontvangt een prijs tijdens de prijsuitreiking die plaatsvindt op vrijdag 8 november 2019 om 20.00 u in zaal De Kaekelaar, Sint-Cordulastraat 10 te Schoten.

1e prijs is een elektrische fiets en er zijn ook vele andere prijzen of waardebonnen. Uiteraard worden er tijdens de prijsuitreiking vooraf ook nog de juiste antwoorden verklapt.
Net zoals vorig jaar zullen de prijzen slechts in ontvangst kunnen genomen worden in ruil voor het originele gele inschrijvingsformulier.

De deelnamepakketten (prijs: 5 euro) zijn nog te verkrijgen bij:

Schilde en ’s-Gravenwezel
Toerisme Voorkempen, Kerkstraat 24 (Dorpshuis), Schilde
Gemeentehuis, Brasschaatsebaan 30
Cremerie Margriet, Petrus Bogaertslaan 45
Fietsdokter, Kerkelei  75

Schoten
Cultuurdienst, Sint-Cordulastraat 10
Fietskarinfo, Theofiel Van Cauwenberghslei 10
Fietsen Leten, Villerslei 42

Wijnegem
Gemeentehuis, Turnhoutsebaan 422
Bakkerij Geerts, Turnhoutsebaan 548

Toeristisch plezier is zoals steeds gegarandeerd!

Gratis boek "Logeren in Vlaanderen Vakantieland"

Elk jaar bundelt Logeren in Vlaanderen Vakantieland meer dan 700 leuke logeeradresjes in een handig boek. Je kan het boek gratis afhalen bij Toerisme Voorkempen of bestel het gratis hier.

 
Toeristische brochures

Deze zijn online te bestellen of te verkrijgen in ons kantoor of in elk van onze 3 gemeentehuizen.

Geïnteresseerd in onze regio? Dan kan je alvast onze brochure via onderstaande link openen en downloaden en zo kennismaken met de Voorkempen.

 

 
Autoroute "Antwerpse Voorkempen en Land van Playsantiën"

Met deze autoroute verken je de Antwerpse Kempen. De aanbevolen startplaats is Oostmalle, deelgemeente van Malle, maar door de lusvorm kun je overal starten. De route verloopt in wijzerzin en doorkruist niet minder dan 18 Kempense dorpjes met hun vele bezienswaardigheden. In chronologische volgorde zijn dit (we benoemen ze met hun oorspronkelijke naam van voor de fusies): Oostmalle, Wechelderzande, Lille, Poederlee, Vorselaar, Grobbendonk, Pulle, Pulderbos, Zandhoven, Oelegem, Wijnegem, Schilde, ’s-Gravenwezel, Sint-Antonius, Brecht, Sint-Lenaarts, Westmalle en Zoersel. De route is 80 km lang en bevat zoveel hoogtepunten dat er keuzes moeten gemaakt worden. In de tekst zijn een groot aantal aspecten over de geschiedenis, de cultuur en natuur van de te doorkruisen regio opgenomen.

Voor meer informatie ga naar Reisroutes.be

 
Nieuwe editie van Fietsnetwerk Kempen

Er verscheen zopas een nieuwe uitgave 2017 van het bekende Fietsknooppuntennetwerk Antwerpse Kempen. Afgezien van de nieuwe benaming omvat deze editie meer dan 120 km nieuwe trajecten op knooppunten. Meer bijzonderheden en mogelijkheid om te bestellen vind je via de button "Brochures & Publicaties.