Toerisme Voorkempen | Kerkstraat 24, 2970 's-Gravenwezel | open alle werkdagen van 10 - 12 uur (behalve woensdag) | 03 380 16 84 (nieuw nummer) | toerisme@voorkempen.be | BE60 9795 4695 0770

Wandelen

Een uitgelezen wandelgebied
Verschillende wandelpaden bieden samen vele tientallen kilometers wandelplezier aan wandelaars.
Een korte blik op ons aanbod:

 • Thematische wandelbrochures: Toerisme Voorkempen stelde een aantal brochures op met beschreven en bewegwijzerde wandelingen in onze regio.
  De map met alle wandelbrochures is te koop bij Toerisme Voorkempen te ‘s-Gravenwezel, in ‘t Gasthuis te Wijnegem of mits bestelling via onze website. Elke wandeling is ook afzonderlijk verkrijgbaar. Tevens is er een map beschikbaar met daarin 5 wandelingen voor mindermobielen en ouderen.
  Bovendien kan je de wandelingen en mappen bekomen door omruiling van UitPas punten.
 • 10.000 stappen: Zowel Schilde en ‘s-Gravenwezel als Wijnegem hebben zich ingeschreven in het ‘10.000 stappen’ initiatief. Met de campagne ’10.000 stappen: Elke stap telt!’ willen men zo iedereen ertoe bewegen 10.000 stappen per dag te zetten. Wist je dat je met 10.000 stappen per dag al voldoende beweegt voor een goede gezondheid? Doe dus zeker mee!
  De beschrijving van de wandelingen kan je hier downloaden via de knop '10.000 stappen' hierboven
 • Trage wegen: Wandelaars, fietsers en ruiters zijn de belangrijkste gebruikers van trage wegen. Je vindt ze gelukkig nog veel in onze landelijke gemeenten Schilde en ’s-Gravenwezel. Ze verbinden dorpskernen, verkavelingen en oude landerijen met elkaar. Verhard of onverhard, breed of smal: een trage weg kan alle vormen aannemen. Ze stimuleren zachte recreatie dicht bij huis, bevorderen natuurontwikkeling en vormen alternatieve en verkeersveilige routes voor fietsers.
  In het verleden werden alle namen van de bestaande wegen in Schilde en ‘s-Gravenwezel vastgelegd. De wegen zijn te herkennen aan het typisch trage wegen ‘straatnaambord’ en werden samengebracht op een door de gemeente uitgebracht plan.
  Het plan kan je verkrijgen bij Toerisme Voorkempen of downloaden via de website van de gemeente Schilde.
 • Trage wegen wandelingen: Toerisme Voorkempen stelde aangeraden wandelingen van 5 km tot 7 km samen langs trage wegen en rustige straten.
  De beschrijving van de wandelingen kan je hier downloaden via de knop 'Trage Wegen' hierboven
 • Wandelingen voor mindermobielen en ouderen: Reeds jarenlang stippelen de vrijwilligers van Toerisme Voorkempen wandelingen uit in de regio. De aard en vooral de lengte van die wandelingen waren echter minder geschikt voor minder mobiele deelnemers. Daar wilde Toerisme Voorkempen verandering in brengen, want toegankelijkheid blijft een belangrijk aandachtspunt. Het is belangrijk dat iedereen kan genieten van onze mooie gemeenten en de mooie natuur rondom. Zo kwam Toerisme Voorkempen op het idee om wandelingen uit te stippelen voor mindermobielen en ouderen. Er werden vijf wandelingen voor mindermobielen en ouderen uitgewerkt, 3 te Wijnegem, 1 te Schilde en 1 in ‘s-Gravenwezel. Deze vijf wandelingen werden gebundeld in het wandelpakket ‘Wandelingen voor mindermobielen en ouderen’: De wandelingen zijn tussen 3 en 5 km lang. Elke brochure bevat een duidelijke wegbeschrijving en een kaartje met de weg en hoogteverschillen.
  Het wandelpakket is te koop in het kantoor van Toerisme Voorkempen, in ‘t Gasthuis te Wijnegem of via de website.