Toerisme Voorkempen | Kerkstraat 24, 2970 's-Gravenwezel | open alle werkdagen van 10 - 12 uur (behalve woensdag) | 03 380 16 84 (nieuw nummer) | toerisme@voorkempen.be | BE60 9795 4695 0770

Trage seizoenswandelzoektochten

Toerisme Voorkempen biedt gratis wandelfotozoektochten aan.
Hoofddoel is om via rustige en trage wegen wat mooie hoekjes van onze regio te leren kennen.
De aard van de gevolgde wegen heeft wel als gevolg dat er langs de route dikwijls geen drankgelegenheid is. Je dus voorziet best drank en – indien nodig – wat te eten voor onderweg.

Het volledige informatiepakket kan telkens gratis gedownload worden van onze website van de eerste dag van het seizoen (21 maart, 21 juli, 21 september of 21 december) tot de voorlaatste dag van het seizoen (telkens 19e). Oplossingen dienen bij ons binnen gekomen te zijn ten laatste op de 20e.
Hoofddoel is de wandeling. Als mogelijk tijdverdrijf zoek je de 48 foto’s, waarvan sommige vrij moeilijk te vinden zijn. Vermits er géén vragen opgelost dienen te worden zijn er ook geen ‘strikvragen’.

Nog een belangrijke  opmerking; het is voor het zoeken ALTIJD VERBODEN PRIVÉ-EIGENDOM TE BETREDEN,

Trage Lente WandelFotoZoektocht 2024 - De juiste oplossingen en lijsten winnaars

De lente fotozoektocht werd meer dan 1400 keer gedownload en 192 wandelaars stuurden hun antwoordenblad in.

Hieronder kan je alvast het volgende downloaden:

  • wegbeschrijving met daaraan toegevoegd: de locaties van de foto's
  • ingevuld antwoordenblad
  • lijst van de (foutloze) winnaars in volgorde van verschil met de schifting
  • alfabetische lijst van de winnaars door loting

Deze keer niet gewonnen? Volgende keer misschien beter of meer geluk. De zomer versie is ondertussen reeds gestart en kan hier gedownload worden.

 

Opmerkingen Trage Zomer wandelfotozoektocht 2024 - 01

Blijkbaar vond iemand het nodig met het onderwerp van foto 42 te knoeien.
Deze foto wordt geannuleerd, dus voor iedereen juist gerekend.

Trage Zomer wandelfotozoektocht 2024

Met deze 4,6km lange wandeling blijven we meer in het centrum van Schilde.

Het vertrek is aan de zitbank naast de ingang van het Museum Albert Van Dijck te Schilde. (Gemeentehuis)

We wandelen in de Kapelstraat langs de O.L.V.-kapel, en belanden via allerlei hoekjes, kantjes en bochtjes in de buurt van het Buurthuis De Vier Wieken. Alle dagen, behalve op zondag open en iedereen is er steeds van harte welkom. Verderop wandelen we door het Picardiebos, letterlijk en figuurlijk het groene hart van deze wijk. Via de Brouwerijstraat, een overblijfsel van de brouwerij die eertijds in elk dorp te vinden was en waar tot in 1961 nog bier werd gebrouwen, belanden we op de Turnhoutsebaan. Het Rijsblokpark is niet ver meer weg en zo belanden we terug op ons vertrekpunt, de bank naast de ingang van het Museum Albert Van Dijck te Schilde.

Tijdens de wandeling passeren we een 13-tal rustpunten ofte zitbanken, oude, versleten, nieuwe, geschonken enz. Acht foto’s hiervan plaats je in de volgorde zoals je ze voorbijloopt net zoals nog 32 foto's en 8 schetsen van onderwerpen. Er zijn géén vragen, dus ook geen ‘strikvragen’. Ben je bij de beste zoekers en de 10 beste gokkers op de schiftingsvraag, dan heb je recht op een prijs. Een toffe wandeling maken is echter ons hoofddoel en dus ontvangen ook 20 andere inzenders (via loting bepaald) een prijs.

De nodige documenten en een RouteYou-kaart van de wandeling kunnen hieronder binnengehaald worden.
 

De lijst van de GEREGISTREERDE inzendingen - Zomer wandelfotozoektocht 2024

Bij verzenden van je antwoorden naar toerisme.voorkempen.2970@gmail.com zou je een bevestiging van verzending moeten ontvangen.
Gelieve ons onmiddellijk te verwittigen indien je toch geen bevestiging ontvangt.
STUUR GEEN ANTWOORDEN NAAR TOERISME@VOORKEMPEN.BE

Na afsluitingsdatum zullen we tot het einde van de maand de lijst met geregistreerde inzendingen ter beschikking stellen om u toe te laten ons desgevallend van ontbrekende inzendingen op de hoogte te brengen. Opmerkingen worden alleen aanvaard mits voorlegging van bevestiging van verzending.

Hoe werkt onze schiftingsvraag?

Blijkbaar zijn er een aantal deelnemers die niet goed begrijpen hoe we te werk gaan met de door ons gestelde schiftingsvragen.

Het documentje dat je hier kan downloaden tracht dat te verduidelijken.