Toerisme Voorkempen | Kerkstraat 24, 2970 's-Gravenwezel | open alle werkdagen van 10 - 12 uur (behalve woensdag) | 03 380 16 84 (nieuw nummer) | toerisme@voorkempen.be | BE60 9795 4695 0770

Wijnegem

‘Elke stap telt!’ brengt jouw buurt in beweging

Wijnegem is één van de meer dan 200 Vlaamse gemeenten en steden die deelneemt aan de campagne ‘10.000 stappen: elke stap telt!’. Met deze campagne willen we de mensen in onze buurten in beweging brengen. Letterlijk en figuurlijk.

Al stappend bereik je niet alleen een goede gezondheid, je voelt je ook beter in je vel, je slaapt beter – en stapt dus minder vaak met het verkeerde been uit bed.  Je hebt één voet binnen naar meer sociaal contact, je zorgt voor minder vervuiling en lawaai van auto’s en maakt zo de buurten en straten leefbaarder. Kortom: elke stap telt!

De eerste stap begint bij jouw voordeur!

Er beweegt wat in onze buurten. Heb je de stappensignalisaties al gezien? We maken de boodschap ‘Elke stap telt!’ zichtbaar in het straatbeeld. Straatsignalisaties laten zien dat kleine afstanden tussen nuttige locaties in de buurt ook extra stappen opleveren. Van jouw voordeur tot aan het gemeentehuis. Elke stap telt! 

Zo engageert Wijnegem zich om beweegvriendelijkere buurten uit te bouwen en om de inwoners te motiveren om elke dag voldoende stappen te zetten. 10.000 stappen is een streefdoel, maar elke stap extra is al goed voor de gezondheid.

Binnenkort kan je de brochures hieronder binnenhalen.