Toerisme Voorkempen | Kerkstraat 24, 2970 's-Gravenwezel | open alle werkdagen van 10 - 12 uur (behalve woensdag) | 03 685 34 21 | toerisme@voorkempen.be | BE60 9795 4695 0770

Activiteiten 2020

Hier worden per gemeente de activiteiten vermeld waar Toerisme Voorkempen bij betrokken en/of aanwezig is met een infostand. Op zulke infostand is een waaier van toeristische brochures gratis of mits betaling beschikbaar en er kan daar uiteraard ook alle info bekomen worden over de toeristische troeven van de regio Voorkempen.

Voor activiteiten binnen de gemeenten waarbij Toerisme Voorkempen niet rechtstreeks betrokken is verwijzen we naar het menu "Links"

 

Opening toeristisch seizoen

Wanneer 1 mei 2021
Waar Parking Werf 44, Schoolstraat 44, Schilde
Regio Schilde-'s-Gravenwezel

Onze vereniging is aanwezig op de 1-mei markt.
Mogelijkheid tot het verkrijgen van toeristische folders en kaarten van onze regio.
Eveneens eerste verkoop van de jaarlijkse Fietsfotozoektocht aan de gereduceerde prijs van 4€ in plaats van 5€.

15de FIETSFOTOZOEKTOCHT

Wanneer 1 mei tot 26 september 2021
Regio Rondom de Voorkempen

Op één of meerdere dagen naar eigen keuze en tempo.

Een toeristische zoektocht langs ongekende pareltjes.
Ontdek, geniet en beleef de Voorkempen!

Deelnemingspakket aan 5 euro

1e prijs = een elektrische fiets
… en vele waardevolle prijzen.

Iedereen die zijn antwoordformulier instuurt, ontvangt een prijs.

Prijsuitreiking op vrijdag 12 november 2021 om 20 u
in zaal De Werf 44, Schoolstraat 44, 2970 Schilde.

Tuinkriebels Vrieselhof 2021

Wanneer 7 en 8 mei 2021 10u - 18u
Waar Provinciaal groendomein Vrieselhof, Schildesteenweg 95, 2520 Ranst (Oelegem)
Regio Rondom de Voorkempen

Tijdens het tweede weekend van mei 2021 kun je in Oelegem opnieuw vele groene nieuwigheden ontdekken. Advies inwinnen bij kenners, ideeën sprokkelen voor of proeven van de (moes)tuin? Tijdens Tuinkriebels Vrieselhof kan dat allemaal!

Reeds een decennium staat Tuinkriebels synoniem voor planten, proeven en pure passie. Deze happening voor en door de ware tuinliefhebber fleurt op 8 en 9 mei 2021 opnieuw het betoverend kader van het kasteeldomein Vrieselhof in Oelegem (Ranst) op.

Op het jaarlijks treffen van gepassioneerde tuinhobbyisten zijn de succesingrediënten dezelfde gebleven: Tuinkriebels staat garant voor groenverwante producten en diensten. Liefhebbers kijken elk jaar opnieuw uit naar het verrassend groot aanbod aan plantjes, tuinoogsten, bijzondere gewassen, de hipste innovaties en de leukste groentrends.

Inkom € 3,00 per volwassene. Gratis voor kinderen tot 12 jaar.
Met korting: € 3,00 eerste persoon, 2e persoon gratis toegang op vertoon van je lidkaart van 'VELT' of 'Tuinhier', met de bon uit 'Groei en bloei' of 'Bode van Schoten'.
Hou er rekening mee dat je niet met bancontact kunt betalen en dat biljetten van 50 euro het maximumbedrag zijn.

Impact van covid-19 op de activiteiten

De overheid heeft de afgelopen dagen verschillende maatregelen ingevoerd om het covid-19 virus te onderdrukken. Deze maatregelen houden onder andere in dat het sociaal contact zoveel mogelijk vermeden moet worden. We proberen de maatregelen zo goed als mogelijk te respecteren, omdat we de gezondheid van iedereen op de eerste plaats zetten.

Daarom is beslist om een aantal activiteiten tot het einde van het kalenderjaar af te gelasten.

De FietsFotoZoektocht gaat nog steeds door en de uitslag is nog steeds voorzien op de geplande datum. De praktische zaken daarrond bekijken we nog. Dat gaat grotendeels afhangen van de beslissingen van de overheid. We blijven de situatie opvolgen, en we houden jullie zo goed als mogelijk op de hoogte.