Toerisme Voorkempen | Kerkstraat 24, 2970 's-Gravenwezel | open alle werkdagen van 9.00u - 12.00u | 03 685 34 21 | toerisme@voorkempen.be | BE60 9795 4695 0770

Welkom bij Toerisme Voorkempen

ONZE 11e FIETSFOTOZOEKTOCHT IS GESTART !

Onze toeristische fotozoektocht op de fiets is officieel van start gegaan op 30 april l.l.. Zoals voorheen blijft de inschrijvingsprijs vastgesteld op € 5,00.
 
Meer informatie vind je op linkse button ‘Fietsfotozoektocht 2017’. Ook kan je daar de kleurige foto’s van de zoektocht bekijken, downloaden en afdrukken.

De antwoordformulieren moeten ten laatste op zondag 24 september 2017 om middernacht in het bezit zijn van Toerisme Voorkempen.
 
Iedereen die zijn formulier binnenbrengt ontvangt een prijs tijdens de prijsuitreiking die plaatsvindt op vrijdag 17 november 201 om 20.00 u. in zaal De Kaekelaar, Sint-Cordulastraat 10  te Schoten. Zoals elk jaar zijn 1e en 2e prijs een heren- of damesfiets, maar er zijn ook nog vele andere prijzen of waardebonnen te winnen. Uiteraard worden er vooraf ook nog de juiste antwoorden verklapt.
 
Het zal weer druk worden op de Voorkempense fietswegen!

Nieuwe editie brochure Vogelzangpad

Er verscheen zopas een nieuwe uitgave van de Vogelzangpad-wandeling. De brochure (inclusief de routekaart) is nu beschikbaar in kleurendruk, met aanduiding van een aantal mogelijke verkortingen. Ook de bijhorende tekst werd aangepast. Meer bijzonderheden en mogelijkheid om te bestellen vind je via de button "Brochures & Publicaties".

Nieuwe editie van Fietsnetwerk Kempen

Er verscheen zopas een nieuwe uitgave 2017 van het bekende Fietsknooppuntennetwerk Antwerpse Kempen. Afgezien van de nieuwe benaming omvat deze editie meer dan 120 km nieuwe trajecten op knooppunten. Meer bijzonderheden en mogelijkheid om te bestellen vind je via de button "Brochures & Publicaties.

Tijdelijke wijziging startplaats Jan Vleminckpad en Speelpad te Wijnegem

Wegens geplande werkzaamheden op het Marktplein en in de Pastorijlaan te Wijnegem is de startlocatie van het Jan Vleminckpad én van het Speelpad tijdelijk verplaatst naar de dreef van het park, ter hoogte van het infobord.

Loslopende honden (Bericht op verzoek van de politie)

Vermijd dat je hond andere mensen hindert of lastigvalt. Houd hem op de openbare weg en de wandelpaden daarom altijd aan de lijn. Je moet de lijn ook kort genoeg houden zodat je je hond altijd perfect onder controle hebt. In een aangeduide hondenloopzone mag je viervoeter uiteraard wél vrij lopen. Maar houd hem ook daar goed in het oog, zodat hij niemand lastigvalt. Zorg er ook voor dat je hond steeds veilig afgesloten is van de openbare weg, zodat hij anderen en zichzelf niet in gevaar brengt!

Omzetting van themawandelroutes naar routes volgens wandelknooppunten

Wandelaars die zich in vroegere tijden het mapje “Wandelen in de Voorkempen” hebben aangeschaft, worden er attent op gemaakt dat het traject van een aantal van die themawandelingen omgezet werd naar een traject volgens de wandelknooppunten.

Het betreft de wandelingen Nr 1 – Dobbelhoevepad, Nr 2 – Kastelenpad en Nr 6 – Steynhoevepad.
Nr 4 – Vordensteinpad, Nr 5 – Koningshof-Berkenrodepad en Nr 7 – Albert Van Dyckpad werden eveneens vernieuwd, maar behielden hun traject van themaroute.

Geïnteresseerden kunnen de nieuwe brochures afzonderlijk per wandeling aankopen (€ 1,00) bij onze toeristische dienst of bestellen via de website mits aanrekening van portkosten .

Toeristische brochures

Deze zijn online te bestellen of te verkrijgen in ons kantoor of in elk van onze 3 gemeentehuizen.

Geïnteresseerd in onze regio? Dan kan je alvast onze brochure via onderstaande link openen en downloaden en zo kennismaken met de Voorkempen.